domingo, 4 de diciembre de 2011

Jaime Moroldo Lira ens il•lumina amb els “Estats de llum”

El pintor Jaime Moroldo Lira exposa els seus quadres a La Garriga. Des de la seva inauguració el divendres dia 2 de desembre i fins el dia 18 podreu gaudir de les obres d’aquest artista reconegut també a Veneçuela i Itàlia. “Estados de luz” títol del conjunt de la seva exposició d’acrílics mostra una sèrie de mons compartits, visions i territoris.
                 El pintor Jaime Moroldo Lira davant dues de les seves obres més característiques


A la entrevista amb l’artista descobrim l’essència de l’home com a tema principal de les seves obres, el que ell anomena “El Sentido”. Jaime Moroldo ens parla de l’energia de cadascú, la llum, la part de cada persona que fa que connecti amb la resta.

Obra de Jaime Moroldo. Plasma l'essència rasgada dins la superfície


Des dels seus inicis Jaime M. va estar molt lligat al món artístic passant per diferents materials i tècniques pictòriques fins acariciar la música creant el seu propi grup. Els seus quadres comencen a tenir èxit arreu de Catalunya però, abans ja ha guanyat nombrosos premis a Veneçuela i Itàlia pels voltants de 1980. Ell confessa que a Veneçuela, país d’ on prové va emigrar cap a Espanya no per motius econòmics, sinó per la força de la seva intuïció.

Quadre amb colors daurats i vermellososqua mostren l'evolució. Jaime Moroldo.



Quan l’artista s’expressa a través de la pintura rebutja qualsevol tipus d’esbós previ. Creu que les seves obres parteixen de l’inconscient més directe, del moment de connexió amb un element superior; la inspiració. Lluny de voler fer ús de termes religiosos com Déu, ell prefereix identificar aquest moment apoteòsic com a llum, d’aquí els estats  de llum de les seves obres.

                              Una de les obres de Jaime Moroldo seleccionada als premis Honda


La sèrie de “Mundos compartidos” està construïda amb baralles de cartes (naips), que des de un temps enrere són l’obsessió del seu fill menor, que té autisme. Classificar-les i pintar-les de manera individual per després ordenar-les, li ha permès comprendre una mica millor el fascinant món del seu fill.
Els quadres que es mostren a continuació estan fets amb els naips rebutjats pel seu fill, curiosament comprats a l’Estanc on jo treballo. Les cartes eren separades i classificades en bosses per la seva antiguitat, textura, els seus colors i les seves olors. El noi que té autisme només acceptava les cartes noves. Jaime va voler aprofitar la sensibilitat del seu fill i ho ha expressat a les seves obres. De la mateixa manera que va veure com avançava la seva malaltia volia veure com evolucionaven les seves obres.


                                           Obra: "Mundos Compartidos. Visiones y territorios."


Ja sabeu podeu passar un pont ben il·luminat a la Sala d’Art i Exposicions Andreu Dameson i Aspa, de La Garriga. L’horari d’obertura és els dijous i dissabtes de 17h- 20h i els diumenges i festius: d’11h-14h. No deixeu passar l’oportunitat d’il·luminar el vostre camí.


Gran èxit a la inauguració "Estados de Luz"



Fina Tuneu i Jaime Moroldo després d'una conversa sobre temes existencials


Aquí us deixo les webs d’interès de l’artista:

http://www.facebook.com/ jaimemoroldo



1 comentario:

  1. Hola sòc la Fina, estic amb l'Aleix que m'està ensenyant a fer un comentari. Per cert m'ha agradat molt el que has posat avui.

    ResponderEliminar