jueves, 8 de diciembre de 2011

El Mercat Medieval de Vic conclou amb èxit

Vic ha donat la benvinguda a les Festes de Nadal amb un gran Mercat Medieval. Com cada any el casc antic es transforma en el passat històric de la ciutat. Els carrers i places de Vic són decorades amb ornaments que recorden a l’època medieval i fins i tot la seva gent va disfressada. 


Vic conclou els 4 dies de viatges al passat. Del dia 5 fins avui dia 8 de desembre trobem paradetes ambientades amb personatges de l’època: amb firants, artesans, mercaders que vénen productes basats en diferents sectors com: l’artesania, l’alimentació, les tabernes, les herbes, etc. En temps de crisis, a més d’obrir-se al comerç Vic ofereix espectacles gratuïts a peu de carrer, tabernes, mostra d’animals, etc. En definitiva, tot un seguit d’activitats per a tots els públics i edats.

Entre els productes a destacar trobem forns artesanals on mostren al públic com es fa el pa de llenya, xocolata desfeta, coques i tot tipus de pastes.



Vic també està oberta a altres ètnies i cultures, una mostra és veure paradetes àrabs de té i pastetes.



La bijuteria és un dels plats forts que podem trobar al Mercat Medieval. Gairebé tots els productes són artesanals i treballats amb tot tipus de materials: pasta fimo, plata, filferros, vidres de Murano, paper, resina, etc.



El sector tèxtil no passa desapercebut. Al Mercat podem trobar des de disfresses fetes a mà amb materials com: cuir, pells, teixits suaus, seda, llana, etc.


A més trobem parades que venen des de altres indrets d’Espanya, com és el cas de “Art jova” que venen des de Alacant per vendre les seves disfresses, màscares de Venècia, ceràmiques artístiques, encens, etc.




A continuació una mostra de gorres fets a llana per nadons. Aquí es mostra la creativitat de l’artista per representar un animal diferent a cada model.



Els cinturons de pèl, bosses, carteres i sabates de pell també són constants.



El sector alimentari és un dels més importants en aquesta fira. Per això trobem una gran gama de productes com: formatges, embotits, pastissos, etc.
També trobem productes naturals d’herbes; com ara perfums, sabons, encens, espelmes, ambientadors, etc.
 

L’aposta per l’escriptura tradicional amb pergamí també és vigent. Podem trobar des de quadres, a escrits fets amb ploma, llibres de fusta amb refranys, dibuixos d’escuts amb el significat de noms propis i cognoms, etc.
Un altre sector que també crida l’atenció és l’Esoterisme. Hi ha quantitat de paradetes d’amulets de la sort, cridaners d’àngels, minerals dels diferents signes del zodíac i fins i tot tirades de cartes en directe.


Una de les paradetes amb més èxit han estat les estrelles de llum i els rams de flors de fusta amb olor i de diferents colors. La gent s’emportava rams de 10 flors al seu gust al mòdic preu de 3 euros.

 

En aquesta setzena edició Vic no ha seguit del tot l’horari establert prèviament: de 10:00h a 20:00h, ja que degut a l’èxit i el gran nombre de visitants les paradetes han tancat hores més tard. Cal tenir en compte que l’entrada és gratuïta i l’esdeveniment ocupa més de 15 places de la ciutat. Pel que sembla amb els anys s’anirà ampliant el nombre d’espais preparats per aquests tipus d’actes.


Aprofito per animar-vos a visitar aquesta fira el pròxim any i si us bé de gust us recomano la Fira d’Artesans de Vic que just comença avui i tindrà lloc fins a principis de gener del 2012. El lloc on es realitzarà és a sota els arcs de la Plaça Major de Vic.


 
Per a més informació de la Fira Medieval de Vic i altres fires interessants podeu consultar les següents webs:



1 comentario:

  1. Ohhh...el mercat medieval, que currada, que pena que este año no haya podido asistir. Ya m podias haber guardado un poco de queso! Jaja! ;)

    ResponderEliminar