jueves, 10 de noviembre de 2011

Miqui Puig ofereix la seva exposició de Fanzines

L’ ex component del grup Los Sencillos ha presentat aquesta nit la seva exposició de Fanzines a la Biblioteca de La Garriga. Miqui Puig ens confessa ser un addicte als estereotips més vintage i freaks i ensenya la seva col·lecció particular, més els seus textos que ens condueixen al món de l’autoedició fanzinera. L’artista i ex membre del jurat de Factor X i Tienes Talento mostra un recull d’art fotocopiat dels anys 80 fins ara.  

Miqui Puig amb el seu fanzine preferit: disco 2000



A l’exposició, el Dj. i col·laborador d’alguns programes de TV3, ens aclareix el terme fanzine; que vol dir una revista feta per un fanàtic (prové de paraules com fan i magazine). Miqui Puig ens explica els seus inicis en el univers del fanzine, quan ell era un jove apassionat pel món mod, punk i soul dels anys 80 i 90 a Barcelona.

                             mostra de l'exposició fanzines: art fotocopiat


També utilitza el terme fanzine per anomenar un ordre d’expressió lliure, un element de comunicació de persones amb interessos comuns. Es tractava d’un mitjà utilitzat clandestinament en països com Argentina.
Miqui Puig arriba al punt de fer una crítica de la societat hipnotitzada per l’ Internet i controlada pels governs. Des del seu punt optimista, ell confia a que els fanzines tornin quan aquesta era global finalitzi. I aposta per la reflexió i la memòria històrica d’elements com el vinil, el cassette, les cintes de vídeo i altres elements que han marcat una època i que hem de tornar a recuperar.

                     ciutadans garriguencs que van acudir a l'exposició


Per últim també ens mostra alguns dels seus fanzines preferits, com ara: disco 2000 d’Àlex Martín i Bosanova. Ens planteja fer un fanzine de cuina com el seu projecte de futur més immediat i ens recomana una botiga i galeria de Barcelona, Miscelanea, per poder ampliar informació dels fanzines.



mostra d'alguns fanzines peculiars



Aquesta exposició va acompanyada de nombroses fanzines per deixar-los en préstec, alguns d’ells ja desapareguts. Actualment a L’Ametlla del Vallès, poble natal del music i cantant, té la primera biblioteca de tota Catalunya especialitzada en fancines.

                           mostra de fanzines de l'exposició: art fotocopiat

Per a més informació podeu visitar les webs:




No hay comentarios:

Publicar un comentario