sábado, 29 de octubre de 2011

Nova pujada del tabac

El tabac torna a augmentar de preu. Aquest cop les marques afectades han estat una minoria i la pujada de preu ha estat poc significativa. Es tracta de les noves cigarretes “Pepe” que ha passat de valdre 3’30 euros a 3’35. El mateix cas que les marques de purets més econòmiques com: “        Cremas”, “José la Pihedra” i “Brevas Quintero”, que també han elevat el seu cost en 5 cèntims. El preu que ha augmentat més avui ha estat els purets “Amigos”, que han passat de valdre 2 euros a 2,20. Des de fa cosa d’un mes els fumadors no saben ja com reaccionar davant la sobtada alça i baixa dels pEl reus del tabac. Es tracta d’un cas fàcilment comparatiu amb les pujades i baixades de la Borsa. Les diferents marques no deixen de modificar preus, aparentment sense motiu.
Si parlem amb diversos estanquers tots coincideixen a que les diferents empreses del tabac s’han declarat la guerra entre elles. Tot va començar quan la coneguda marca “Pall Mall” va voler baixar el cost de les seves caixes 5 cèntims. La resta de marques van voler recuperar les seves ventes de la mateixa manera, fins el punt que se’ls i ha anat de les mans. En una mateixa setmana hem pogut veure una diferència de 50 cèntims en un mateix paquet de cigarretes. Aquest és el cas de la marca líder “Marlboro”.
Ja us aniré informant de com “evoluciona” aquest gran negoci de l’Estat, al qual es destina més del 80% dels impostos de cada paquet. De moment, molts dels consumidors ja s’han passat al “tabac de liar” per alguns més sa i molt més econòmic. El mateix govern intenta reduir el consum mostrant missatges i fotografies de les conseqüències més extremes del tabaquisme.


Diferents marques de cigarretes que han augmentat el seu preu


El "tabac de liar", una opció més econòmica


          Nou paquet de "Camel" (a més dels seus missatges explicatius i les fotografies més esgarrifoses)

No hay comentarios:

Publicar un comentario